Kan du huske den her?‏

by Arne Lund Mogensen


Posted on 3/10/2016 12:30:53 AM


Der var engang, hvor en pære "bare" var en pære.... 

Sådan er det ikke længere. 

Pæren som vi engang kendte den, har gennemgået en stor udvikling, og idag har LED-belysning, mere eller mindre, overtaget markedet. 

Som Conson-eksperter siden 1988, modtager vi ofte mange spørgsmål omhandlende dæmpning af LED. Derfor giver jeg dig her, de 3 vigtigste spørgsmål man skal have styr på ved dæmpning af LED: 
 

1. Dæmpbar hvad menes der med det?    

At LED-producenter oplyser at pærerne er dæmpbare, dækker over et bredt område.

Hvor langt ned kan pærene dæmpes? Og kan de tænde igen i hele området? Kan brugeren acceptere, at lyset f.eks. skal tændes ved 100% og efterfølgende dæmpes? Og kan lysdæmperen indstilles til dette hvis det er et krav? 

Erfaringen siger at vi minimum skal kunne dæmpe ned til 10% restlys. Alt derover opleves ikke som om man dæmper lyset, idet øjnene kompenserer for første del via øjnenes lysfølsomhed.


2. Hvilke krav stiller Lyskilden [LED lampen] til dæmpning?
 
Man kan her dele lyskilderne op i 3 hovedprincipper for krav.

 

3. Hvilke krav stiller dæmperen til lyskilden? 

En af de hel store faldgrupper er, at man ved udskiftning af glødepærer til LED-pærer nedsætter effektforbruget så meget at man kommer under dæmperens arbejdsområde. Mange dæmpere har et arbejdsområde fra 40-60W og op til et maksimum niveau. Kommer man under dæmperens minimum niveau opleves, at lyset er urolig og i nogle tilfælde blinker. Et andet opmærksomhedspunkt er om dæmperen kan klare evt. startstrømme fra LED-pærerne.  Nogle LED-pærer har en startstrøm, der er op til 10 gange større end driftstrømsforbrug. 

                                          
VIl du vide mere eller har spørgsmål omkring LED, er du velkommen til at skrive eller ringe Telefonrør.  

Mvh. 
Arne Lund Mogensen 
Contronic ApS 

PS: Fik jeg nævnt, at du kan få RABAT på LED-belysning? 
Tryk her, og du vil se en rabatkode til køb af kvalitets belysning hos wifiledlamp.com